282,047 visitors
323,519 page views
1.15 page views / visitor

 

Cicero

You are here:   Home > Boekbesprekingen > De stuivende stad

De stuivende stad

 

Suske en Wiske - De stuivende stadSuswis.png“In deze nieuwe Suske en Wiske zijn de Zwarte Madam en haar kwellende vrienden Kludde en Lange Wapper op oorlogspad. Sus Antigoon heeft de toverkracht van Madam afgenomen en daarom zint het ongezellige trio op wraak. Deze keer hebben ze het gemunt op Antwerpen, de thuishaven van onze vrienden. Met een schijnbaar onschuldige steen en een magisch brouwseltje zorgen de boosdoeners voor een spectaculaire stunt die de stad in haar voortbestaan bedreigd. Als dan tot overmaat van ramp Lambik de zijde kiest van de kwelgeesten is het einde helemaal zoek! Ditmaal wordt het doorzettingsvermogen van onze vrienden echt wel op de proef gesteld!”

Normaal bespreek ik geen stripverhalen op deze site, en zeker geen Suske en Wiske. Dat ik hierop nu een uitzondering maak heeft dan ook alles van doen met het bijzondere karakter van De stuivende stad:

“ANTWERPEN - De stripreeks Suske en Wiske wordt 65 jaar en dat willen de stad Antwerpen en de Standaard Uitgeverij niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Zo verschijnt de nieuwste strip De Stuivende Stad ook als een applicatie voor mobieltjes en de iPad.
De applicatie als luisterstrip wordt tijdelijk gratis aangeboden via de App-store van Apple. Zowel de iPodTouch, iPhone als iPad-gebruiker kan het album volledig mobiel lezen én beluisteren! Je kan - afhankelijk van je toestel – de strip paginagroot, per twee stroken of als 1 langgerekte strook lezen. Je kan zelf bladeren, maar de beleving wordt des te intenser wanneer je de keuze maakt voor de uitgebreide audio-applicatie die gratis wordt meegeleverd. Deze combinatie van beeld en geluid als applicatie is uniek, aldus de uitgeverij. Het is de eerste keer ter wereld dat het lezen van een strip met luisteren wordt gecombineerd.” (uit de nieuwsberichten)

Een prachtige ‘applicatie’ is het zeker. Op de iPad zijn de min of meer originele stripbladzijden helder en voortreffelijk te lezen. Op de veel kleinere iPhone (en uiteraard ook op de iPad) is de ‘luisterboek-versie’ een aparte ervaring, waarmee bovendien de moeilijkheden ten aanzien van de leesbaarheid op een klein beeldscherm op schitterende wijze omzeild worden. Dit lijkt me echt een doorbraak op het gebied van ‘e-reading’...

 

 

 

 

 

Wandelblogs

 

 

Iedere zaterdag (bijna) wandel ik in de omgeving van Utrecht. Door weer en wind, bij nacht en ontij (bij wijze van spreken). Dat komt niet doordat ik zo ondernemend ben, maar door het feit dat ik me in de zomer van 2012 heb aangesloten bij een wandelgroep. Heerlijk! Ik hoef niet alles zelf te plannen of te organiseren, maar vooral te zorgen dat ik op zaterdag bijtijds opsta en mij op het afgesproken uur bij de startlocatie meld. Die startplaats wisselt wekelijks, en daarmee uiteraard ook het wandeltraject.

Na verloop van tijd ben ik onderweg wat foto’s gaan maken, die ik achteraf – tezamen met een kort begeleidend commentaar - deel met mijn fellow-travellers. Sinds begin 2014 doe ik dit online, in de vorm van een soort weblog: mijn wandelblog. Omdat het voor mij elke keer weer een verrassing is waar ik zal lopen, moet ik ook mijn foto-onderwerpen ter plaatse (en in het voorbijgaan) als zodanig herkennen. Dat heeft wel iets van een wekelijkse ‘blind date’.

Het merendeel van mijn 'dates' bestaat uit “Utrechtse landschappen”, hoewel we ons af en toe ook buiten de regio wagen. Dat levert dan "Uitheemse landschappen" op, of - meer specifiek - "Kustlandschappen".

Op een gegeven moment ben ik van wandelgroep geswitcht. Vier jaar lang maakte ik deel uit van de wandelgroep LOOP, waarin ik  met veel plezier gewandeld heb. Toen die groep dreigde te worden opgeheven heb ik met een aantal mede-lopers een soort 'doorstart' gemaakt. Sinds die tijd loop ik dus met de "Doorlopers". 

Nu, na inmiddels meer dan 10 jaar wandelen, loop ik nog steeds met evenveel plezier. Alleen merk ik dat we - uiteraard - vaker dezelfde routes lopen. En dat mijn teksten en beelden bijgevolg in herhaling gaan vervallen. Dat is voor mij voldoende reden om niet alles wat ik loop nog in mijn 'wandelblog' te melden... 

Sorry daarvoor.

   


 

 

boekenkat

 

Mijn boekenka(s)t(t)en

 

 

 

 

 

 

 

 

 Extra's

 

Rome revisited

Een reisverslag

 


  

Zes dagen Dublin

Een reisverslag

 


  

Weerzien in Petersburg

Een reisverslag

 


  

Omweg naar Moskou 

Rusland

Een reisverslag

 


 

Rondreis door Ierland


Een reisverslag

 


 

Zeven dagen in Rome

 

Een reisverslag

 

 

 

 

Copyright © Paul Lamandassa 2007-2023 | Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login